maanantai 14. toukokuuta 2007

Näytön paikka

Yli viikko on mennyt siitäkin, kun panikoin ensimmäistä tanssinäytöstäni ohjaajan roolissa. Esiintymispäivän alku oli katastrofaalinen. Juuri kun olin opastamassa pienimpiä oppilaitani meille varattuun pukuhuoneeseen, joku tuli kertomaan, että meille osoitettu pukuhuone oli takalukossa. ****ele, ajattelin ja ohjasin lapset muihin, jo valmiiksi ylikansoitettuihin pukuhuoneisiin.

Sitten, huomasin että eräs oppilaistani, saksalainen vaihto-oppilastyttö ei ollut tullut paikalle. Kiroilin jälleen pienessä mielessäni ja laskin kymmeneen. Hän on ainut oppilaistani kenen puhelinnumeroa minulla ei ole. Ja olin hänelle sekä suomeksi että englanniksi selvittänyt tarkasti esiintymispäivän aikataulun eli missä ja milloin pitää olla paikalla. Minut pelasti eräs entinen oppilaani, jonka ystävän luona tämä vaihto-oppilas asuu. Hän sai saksalaistytön jollakin ihmeen kaupalla puhelimen päähän ja pyysi tulemaan esiintymispaikalle. Loppujen lopuksi tyttö ehti sekä tilaharjoituksiin että näytökseen. Huokaus.

Esitystä ennen oleva tilaharjoitus kusi aikataulunsa puolesta ja pahasti. Kaikki ohjaajat olivat kiukkuisia eikä kukaan osannut auttaa pienen pukuhuoneongelmani kanssa. Lopulta, kun harjoitukset saatiin purkkiin (noin puoli tuntia ennen näytöksen alkua) sain metsästettyä käsiini esiintymispaikan vahtimestarin joka tuli ystävällisesti avaamaan pukuhuoneen oven. Onneksi pukuhuoneeseen lukkojen taakse oli jäänyt vain minun tavaroitani, ei esimerkiksi esiintymisvaatteita.

Itse näytös menikin sitten ihan hyvin, normaaleja pikkumokia lukuunottamatta. Näkyvyys kulissista lavalle oli niin olematon, että en pysty paljoakaan analysoimaan mitä lavalla tarkalleen tapahtui. Mutta itsekriittisyyden hetket koittavat sitten kun saan näytöksestä tehdyn dvd:n käsiini. Oppilaani tuntuivat kuitenkin olevan tyytyväisiä.

Nyt tanssikauden tauottua kesäksi, mieleni tekisi tehdä jonkinlainen sooloprojekti. Jos ei muuta niin joku tanssinpätkä ihan vaan pöytälaatikkoon odottamaan sopivaa esiintymistilaisuutta. Tai vaihtoehtoisesti pienryhmäkoregrafia, missä olisin itsekkin mukana.

Halusin tarkoituksella pyhittää kevään näytökset oppilailleni enkä esiintynyt itse. Heidän näytönpaikkansahan se on, ei ohjaajan joka sooloilee oppilaidensa keskellä. Valitettavasti näytöksessä oli niitäkin tapauksia että ohjaaja esiintyy keskellä ryhmänsä edessä. En kovin paljoa arvosta sellaista toimintaa. Itse olisin mennyt lavalle vain jos joku oppilaistani olisi viime hetkellä sairastunut tai jostain muusta syystä jäänyt pois näytöksestä. Onneksi kaikki löysivät paikalle ajoissa niin saivat näyttää kyntensä ihan keskenään :)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se ohjaajan paikka tosiaan määräytyy ensisijaisesti sen kolmen k:n säännön mukaan (katsomossa, kulississa, kaljalla). Sellaiset LSD-pupuikäisetkin pärjäävät kyllä ilman ohjaajaa lavalla.

Jos jotain kehittelet niin siitä *vihj* voisi tehdä videotallenteen...
-Brandon-